Bilim ve Teknik Dergisi Yeni Yüzüyle Yayında

-A +A

Güzel dileklerle ve yeni umutlarla 2017’ye girerken 1967’den beri özverili ve başarılı bir ekip çalışmasıyla yayın hayatını aralıksız sürdüren dergimiz de yeni bir yüzle okurlarının karşısına çıkıyor. Dergimizin 50. yıl tasarımını yirmi iki yıldır bu değişimlerin mimarlarından biri olan grafiker Ödül Evren Töngür hazırladı. 

 

Yeni tasarım, yeni bilgiler, artırılmış gerçeklik ve karekod uygulamalarıyla desteklenmiş yazılar ve yepyeni köşeler… Sinancan Kara’nın bilim insanlarını ve bilimsel gelişmeleri farklı bir gözle anlattığı, bilimsel öykülerin çizgi hali “Bilim Çizgi,” Prof. Dr. Gökhan Özyiğit’in bazı hastalıkların tanı ve tedavisindeki son gelişmeleri aktardığı “Sağlıklı Bilgiler”, Türk Beyin Takımı’nın kaptanı Ferhat Çalapkulu’nun hazırladığı, eğlenceli akıl oyunları ve ödüllü sorularıyla “Düşünme Kulesi”, Kıvanç Çefle’nin ilginç satranç bilmecelerinin yer aldığı “Satranç” köşesi artık her ay sizlerle birlikte olacak.

 

Yeni yılda yepyeni yüzümüzle Bilim ve Teknik çizgisini hiç değiştirmeden, bilim iletişiminin en önemli aracı olmaya, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri en özgün biçimde aktarmaya, nesiller büyütmeye, okurlarımızın hayatlarına dokunmaya devam ediyoruz. 

 

Yeni yılda hayal ettiğiniz her şeyin gerçekleşmesi dileğiyle…

29.12.2016