Alternatif Enerjili Araç Yarışları Yabancı Takımların Katılımına Açıldı

-A +A

Alternatif Enerjili Araç Yarışları, 12. yılında yabancı takımların katılımına da açık olarak, “Efficiency Challenge Electric Vehicle” adıyla 1-7 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 2005 yılından bu yana 10 binin üzerinde üniversite öğrencisine ulaşılan yarışlar ile katılımcıların alternatif enerjilerle ilgili araştırma imkânı edinip deneyim kazanması ve bu yolla alternatif enerji kaynaklarının kullanımı konusunda ülke genelinde farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

Yarışlara Elektromobil (batarya elektrik enerjili araç) kategorisinde biri yabancı toplam 67,  Hidromobil (hidrojen enerjili araç) kategorisinde ise biri yabancı olmak üzere toplam 17 takım başvurdu.  

Tüm katılımcı takımlara maddi desteğin verileceği yarışlarda Hidromobil kategorisinde yarışacak araçlara dört tekerlekli, iki kapılı yeni araç konseptine geçilmesinden dolayı 30.000 TL destek verilecek. Enerji verimliliğine dayalı yarışacak araçlarda her kategorinin birincisine 25.000 TL ödül verilecek. Ayrıca öğrencilerin araçlarının önemli alt parçalarını (motor, motor sürücü vb.) kendilerinin tasarlayıp üretmesini teşvik etmek amacıyla her kategoride 10 araca 10.000 TL’ye kadar “Yerli Ürün Teşvik Ödülü” verilebilecek. Bunun dışında takımlar en iyi tasarım, jüri özel ödülü ve tanıtım, yaygınlaştırma ödülü için yarışacak.

Yarışlarla ilgili duyurular ve başvuran takım bilgileri için challenge.tubitak.gov.tr adresi ziyaret edilebilir.

18.04.2016