Alternatif Enerjili Araç Yarışları 2012

-A +A

TÜBİTAK’ın 2005 yılından bu yana düzenlediği ve bu yıl 40 üniversiteden 65 takımın katılımıyla düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları yine nefes kesti. Büyük heyecana sahne olan yarışlar Formula G-Güneş Arabaları ile Hidromobil-Hidrojen Enerjili kategorisindeki finaller ile son buldu.

Takımların kıyasıya yarıştığı ve büyük ilgiyle takip edilen 20 turluk final sonunda Formula G-Güneş Arabaları kategorisinde ’Socrat’ adlı araçla İstanbul Üniversitesi, Hidromobil-Hidrojen Enerjili kategorisinde de ’Hidrobee’ ile İstanbul Teknik Üniversitesi birinci oldu. Formula G Yarışlarında ikinciliği Anadolu Üniversitesi’nin ’Sunatolia’ aracı, üçüncülüğü de İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ’Ariba-5’ aracı elde etti.

Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araba Yarışları’nda ise ’Hidrobee’ isimli araçla birinci olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ardından Gaziantep Üniversitesi ’Hidrofıstık’ adlı aracıyla ikinci, Ankara Üniversitesi ise ’Hidroket-3’ aracıyla üçüncü oldu.

Formula G kategorisinde tasarım ödülü, tasarım aşamasında yaptıkları sayısal ve deneysel çalışmaların başarısından dolayı İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi’nin “ARIBA 5” aracına verildi. Hidromobil kategorisinde ise, İstanbul Üniversitesi Hidroist Hidromobil Araç Takımının Sigma adlı aracı kabuk tasarımının modellenmesinde gösterdikleri başarılı çalışmadan dolayı en iyi tasarım ödülüne layık görüldü.

Sportmen davranışları, disiplinli çalışmaları ve diğer takımlara yaptıkları teknik yardımlardan ötürü Hava Harp Okulu Anka Güneş Arabası Ekibi “Kurul Özel Ödülü”ne layık görüldü. İkinci Kurul Özel Ödülü ise; yaptıkları özverili çalışma ve yardımlaşmadan dolayı Karabük Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi’nin Güneş Enerjili Araç Takımları arasında paylaştırıldı.

Formula G final yarış sonuçları için tıklayınız.

Hidromobil final yarış sonuçları için tıklayınız.

02.12.2012 Yarışmalar, Alternatif Enerjili Araç Yarışları