ABD Bilim Elçisi Dr. Hockfield, TÜBİTAK’ı Ziyaret Etti

-A +A

ABD Bilim Elçisi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Eski Başkanı Dr. Susan Hockfield, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ı ziyaret etti.

ABD Başkanı Barack Obama’nın bilim elçilerinden ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Eski Başkanı Dr. Susan Hockfield ile beraberindeki heyet, TÜBİTAK’ı ziyaret etti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile görüşen Hockfield, iki ülke arasındaki mevcut bilimsel ilişkileri derinleştirme ve yeni ilişkileri teşvik etme isteklerini dile getirdi. Hockfield ayrıca, Türkiye’de üniversite ve sanayiyi kapsayacak alanlarda 'İnovasyon Çalıştayı' düzenlenmesine yönelik tekliflerini iletti. Türkiye’deki üniversite ve sanayi Ar-Ge işbirliği ile üniversitelerin sanayiciler ve uluslararası ortaklarla ilişkilerine yönelik destek programları hakkında bilgi aldı.

Prof. Altunbaşak ise, iki ülke arasındaki bilimsel işbirliğine verilen öneme değindi. 3 – 4 Nisan 2013 tarihinde düzenlenen “Türkiye-ABD Bilim ve Teknoloji İşbirliği Toplantısı”ndaki faaliyet ve görüşmeler hakkında bilgi veren Altunbaşak, ABD ile araştırma değişim imkanları, eğitim ve enerji alanlarında işbirliği gibi konuları da dile getirdi.

Dr. Hockfield ve beraberindeki heyet, TÜBİTAK MAM’ın Gebze’deki yerleşkesine de bir ziyaret gerçekleştirdi.

16.05.2013 Kurumsal, Uluslararası