28. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Kararları Açıklandı

-A +A

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 28. toplantısı, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında, aralarında üç Başbakan Yardımcısının yanı sıra 15 Bakanın da bulunduğu 90 üst düzey yetkilinin katılımıyla 6 Ocak 2015 Salı günü Vali Galip Demirel Ankara Vilayetler Evi’nde gerçekleştirildi.

Ana gündemi "Ulusal Yenilik ve Girişimcilik Sistemi" olan toplantı; Başbakan Davutoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın sunuşu ile devam etti.

Toplantının en önemli gündem maddelerinden birisi, doktora derecesine sahip insan kaynağının nicelik ve niteliğinin artırılması olduğuna işaret eden Başbakan Davuğtolu, şöyle dedi: "Çünkü hala genel ortalama itibarıyla nüfusumuz, sık sık Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldiği gibi, orta iki ya da orta üçten, liseden terk bir ortalamaya sahip nüfus. Süratle bunu, ortalama üniversite düzeyine çıkarmak durumundayız. Üniversite mezunu olan kitlelere sahip olduğumuzda eğitim vasatı itibarıyla bunları bir anlamda bilimsel düşünceye sevk edecek, yeni bir akademik süreçlerin yeni akademik anlayışının da yeşermesi lazım. Onun için Başbakanlık görevini aldıktan sonra attığımız ilk adımlardan birisi, akademisyenlerimizin, genç akademisyenlerimizin özlük haklarında yaptığımız düzenlemeyle bilimsel alana en iyi zihinlerin çekilmesini sağlayacak bir alt yapı hazırlamaktı. Bundan sonra akademik hayata verdiğimiz desteği sürdürmeye kararlıyız. Ancak akademia, eğitim faaliyetleri bir boşlukta cereyan etmiyor. Bir ekosistem içinde şekilleniyor. Kamu sektörü, özel sektör, üniversiteler, sanayi hep beraber aslında bir çevre oluşturuyor ve bilim ve teknoloji bu çevrede üretiliyor ve tüketiliyor."

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 28. toplantısında:

başlıklarında üç yeni karar alındı.

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun 28. toplantısı ile ilgili diğer dokümanlara ulaşmak için tıklayınız

09.01.2015 Kurumsal, Politikalar