1601 Programı 2015 Yılı 3. Çağrısı Açıldı

-A +A
1601 - Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında KOBİ'lere stratejik teknoloji ve ürün yönetimi, ileri mühendislik ile tasarım, iş geliştirme ve teknoloji tabanlı başlangıç firmalarına özel alanlarda mentorluk hizmeti verecek kişilerden oluşan nitelikli mentor havuzunun geliştirilmesi amacı ile yeni bir çağrıya çıkılmıştır.
 
Bu çağrı ile seçilecek uygulayıcı kuruluşların, TÜBİTAK mentor havuzunda yer alan mentor adaylarına eğitim vermeleri hedeflenmektedir. TÜBİTAK mentor havuzunda yer almak isteyen kişilerin http://kobimentor.tubitak.gov.tr adresinde yer alan formu doldurarak başvuru yapmaları gerekmektedir.     
Her uygulayıcı kuruluş aşağıda belirtilen alanlardan en fazla ikisinde eğitim verecek şekilde başvurabilir. 
 
Stratejik teknoloji/ürün yönetimi mentorluğu
 
İleri mühendislik ile tasarım mentorluğu
 
İş geliştirme mentorluğu
 
Teknoloji tabanlı başlangıç firmalarına yönelik mentorluk
 
Kuruluşlar, yukarıda belirtilen amaç ve hedefler doğrultusunda tasarlayacakları “Mentor Eğitim Programı” ile çağrıya başvuracaklardır. Mentor Eğitim Programının
 
a. Temel mentorluk kavramları (mentor tanımı, mentor-firma ilişkileri ve etik kurallar, mevcut durum analizi, mentorluk tecrübe paylaşımı vb.),
 
b. Temel mentorluk kavramlarının yukarıda belirtilen alanlarda uygulanması
 
konularını içermesi beklenmektedir.
 
Başvuru:
 
Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri başvuruda bulunabilir. Başvuru yapacak şirketlerin veya işbirliği yaptığı kuruluşların mentorluk deneyimine sahip olması gerekmektedir Son başvuru tarihi 18 Mayıs 2015’tir.
 
Değerlendirme:
 
Çağrıda belirtilen değerlendirme ölçütleri kullanılarak TÜBİTAK tarafından yapılacak ön değerlendirme sonucunda uygun bulunan başvurular panel yöntemiyle değerlendirilecektir.
 
Destek şekli:
 
Çağrı kapsamında desteklenmesi uygun bulunan kuruluşlara %100 oranında hibe destek sağlanacak olup kuruluşların personel giderleri; hizmet alımları; toplantı ve organizasyon giderleri; seyahat giderleri ve genel gider kalemleri desteklenecektir.
 
İlgili Dokümanlar:
 
Çağrıya ilişkin detaylı bilgi ve çağrı başvuru formu aşağıda paylaşılmıştır:
 
•Çağrı Metni için tıklayınız.
 
•Proje Başvuru Formu için tıklayınız.
 
•Ön Kayıt Formu için tıklayınız.
08.04.2015 Destekler, Sanayi, Ulusal Destek Programları