Destek Kapsamı

-A +A

Ulusal Patent Destekleri

Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TÜRKPATENT) yapılan ulusal patent başvurularında;

  • Araştırma Raporu Desteği,
  • İnceleme Raporu Desteği,
  • Vekil kullanılan başvurular için patent vekillerine vekil desteği,
  • Patent alınması durumda ise Patent Sahibine ve başvuru süreçlerinde patent vekili kullanılması durumunda patent vekillerine Patent Tescil ödülü

verilmektedir.

NOT: TÜBİTAK Yönetim Kurulu’nun 03.01.2019 tarihli ve 4 sayılı toplantısında alınan karara istinaden yukarıda belirtilen destek ve ödüller başvuruya kapalıdır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Uluslararası Patent Destekleri

Patent İşbirliği Antlaşması (PCT) kapsamında kabul ofisi olarak TÜRKPATENT kullanılarak Dünya Fikri Haklar Örgütü’ne (WIPO) yapılan uluslararası patent başvurularında Uluslararası Patent Başvuru Desteği verilmektedir.

Kabul ofisi olarak TÜRKPATENT seçilen PCT başvuruları sonrasında, Avrupa Patent Ofisi (EPO), Japonya Patent Ofisi (JPO), Kore Fikri Mülkiyet Ofisi (KIPO), Çin Halk Cumhuriyeti Fikri Mülkiyet Ofisi (SIPO) veya Amerikan Patent ve Marka Ofisi (USPTO) nezdindeki ülke girişlerinde Uluslararası Patent İnceleme Raporu Desteği verilmektedir.

Uluslararası Patent İnceleme Raporu Desteği kapsamında desteklenen patent başvurularının EPO, JPO, KIPO, SIPO veya USPTO tarafından tescil edilmesi durumunda ise Uluslararası Patent Ödülü verilmektedir.