Destek Kapsamı

-A +A

1601 Teknoloji Transferi Profesyoneli Çağrısı kapsamında hibe şeklinde destek verilecektir. Destek oranı aşağıdaki tabloda belirtilmektedir. Destek karar yazısında belirtilen destek oranı proje süresince sabittir.

Destek Oranları

TTP Çağrı ile desteklenen proje çerçevesinde yeni istihdam edilecektir (Yeni istihdam şartı için Çağrı Duyurusuna bakınız)

Evet

Hayır

TTO 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı çerçevesinde destek sürecini tamamlamıştır.

Evet

%60

%40

Hayır

%80

%60

Desteklenen gider kalemleri aşağıdaki gibidir:

  • Personel giderleri: 1 adet TTP’ye ait personel giderleri destek kapsamında değerlendirilecektir. Bu kapsamdaki TTP, proje süresince kesintisiz ve tam zamanlı olarak istihdam edilmelidir. TTP için proje bütçesine dahil edilen personel maliyeti, ilgili dönemde geçerli olan brüt asgari ücretin 4 katından az olamaz ve 6 katını geçemez.
  • Hizmet alımı giderleri: Proje kapsamında istihdam edilen personelin mevcut yetkinliklerini geliştirmesi ve yeni yetkinlikler kazanması için eğitim hizmeti alınabilir. Bu kapsamda alınacak eğitim hizmeti giderlerinin toplamı 50.000 TL’yi aşamaz.
  • Genel giderler: bütçe kalemleri toplamının %10’unu geçmeyecek biçimde genel gider desteği talep edilebilir. İzleme aşamasında, dönemsel olarak destek kapsamına alınan personel gideri ve hizmet alımı tutarlarının %10’u kadar genel gider, destek kapsamına ilave edilir.