Destek Miktarı ve Ödeme Şekli

-A +A
  • Program kapsamında destek üst limiti gidilecek ülkelere göre değişmektedir.

  • Ülkelere göre destek üst limitleri güncellenmiştir. Yeni destek üst limitleri 1 Temmuz 2023 tarihinden sonra alınacak başvurular için geçerli olacaktır.

Ülkelere göre belirlenen destek üst limitleri için tıklayınız.

Uyarı: Destek üst limitleri desteklenecek başvuruların belirlendiği Grup Yürütme Kurulu (GYK) toplantısından bir önceki gün TCMB Döviz Satış Kuru dikkate alınarak Türk Lirası cinsinden hesaplanır. Destek ödemesi hesaplanan bu miktar üzerinden Türk Lirası cinsinden yapılır.

  • Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği, taahhütname, etkinlik değerlendirme raporu, dizi pusulası, etkinlik katılım belgesi, bildirinin sözlü/poster sunum için kabul edildiğini gösteren belge, TÜBİTAK dışında başka bir kurum/kuruluştan destek alınıp alınmadığına ilişkin yazı ve harcama belgelerinin (seyahat, etkinlik katılım ücreti ve konaklama faturası) BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi’ne yüklenmesi ve ilgili belgelerin uygun bulunmasından sonra kişinin kendi adına açılmış banka hesabına aktarılır.

  • Başvurulan etkinlik kapsamında başka bir kurum veya kuruluştan yol, konaklama ve etkinlik katılım ücreti için destek alınması durumunda bu destek, beyan edilen harcamaların toplamından düşülür. Kalan tutar TÜBİTAK tarafından ödenir. Ödenecek destek miktarı TÜBİTAK tarafından kişiye çıkan destek üst limitinden fazla ise sadece üst limit tutarı kadar ödeme yapılır.

  • Dizi Pusulası doldurulurken yabancı para cinsinden yapılan harcamalarda, ödeme yapılan gündeki TCMB ‘Döviz Satış’ kuru dikkate alınıp harcama tutarının TL cinsinden yazılması gerekmektedir.