Sanayi Doktora Programı ile;
- Doktora öğrencilerine burs,
- Proje yöneticisi ve akademik tez danışmanlarına Proje Teşvik İkramiyesi,
- Özel sektör kuruluş/kuruluşlarına istihdam desteği,
sağlanır.
Doktora Öğrencilerine Burs
- Proje kapsamında öğrencilere verilecek bursun süresi; tezli yüksek lisans sonrası doktora eğitimi için bursiyerin doktoraya kayıt tarihinden itibaren en fazla 48 ay, bütünleşik doktora eğitimi için bursiyerin doktoraya kayıt tarihinden itibaren en fazla 60 aydır.
- Proje kapsamında özel sektör kuruluşlarına yönelik verilecek istihdam desteğinin süresi öğrencinin doktora eğitiminden mezuniyeti sonrası en fazla 36 aydır.
- Proje süresi burs ve istihdam desteği dönemleri dâhil en fazla 96 aydır.
- Aylık burs miktarı bursiyerin başka bir yerden burs, ücret, maaş, ticari kazanç vb. gelirinin olup olmamasına göre, tam ya da kısmi burs şeklinde değişebilir.
- Hâlihazırda özel sektör kuruluşları bünyesinde istihdam edilen araştırmacılar bu programa bursiyer olarak dâhil edilebilir. Bu durumda istihdam desteği, programa dâhil edilen doktora bursiyeri/bursiyerlerinin mezuniyeti sonrası başlatılır. Burs miktarlarına programın web sayfasından ulaşılabilir.
- Proje kapsamında doktora bursiyerlerine verilecek bursun en az %25’i projeye dahil olan özel sektör kuruluş/kuruluşları tarafından karşılanır.
İstihdam Desteği
- Üniversite-Sanayi İşbirliği modelinde istihdam edilen araştırmacılara ödenen ücretin %40’ı, Rekabet Öncesi Üniversite-Sanayi İşbirliği modelinde ise verilen ücretin %60’ı bursiyerin mezuniyeti sonrasında maksimum 3 yıl süreyle TÜBİTAK tarafından desteklenir.
- İstihdam desteği için toplam destek miktarı üniversite-sanayi işbirliği modelinde ilgili dönemde geçerli brüt asgari ücretin en fazla 2 katını; rekabet öncesi işbirliği modelinde ilgili dönemde geçerli brüt asgari ücretin 3 katını aşamaz.
Proje Teşvik İkramiyesi
Desteklenen projelerde üniversite/araştırma altyapısı bünyesindeki proje yöneticisine proje süresiyle sınırlı olmak üzere ve akademik danışman/lara tez dönemleri süresince ödenecek Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) tutarı TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından belirlenir.
2018 yılı için TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından belirlenen destek miktarları aşağıdaki gibidir.
NOT: İstihdam desteği ilgili özel sektör kuruluşuna aktarılırken aktarıldığı yılın brüt asgari ücreti üzerinden hesaplama yapılacaktır.