26
TÜBİTAK
,
MAMGıda
Enstitüsü Fındıktan Kahve Üret
TÜBİTAK Gıda Enstitüsü, Türkiye’deki
stok fazlası fındığın değerlendirilmesi
amacıyla fındıktan kahve üretti. Yüksek
protein içerikli ve kafeinsiz kahveyi her
yaştan insan içebiliyor.
Ü
lkemizde gıda güvenliği ve kalitesinin geliştirilmesi
amacıyla Ar-Ge çalışmaları yapan TÜBİTAK MAM Gıda
Enstitüsü’nün geliştirdiği fındık kahvesi ile stok fazlası ürün-
lerin değerlendirilmesi amaçlanıyor. Fındık kahvesi, ekono-
miye sağlayacağı katkının yanı sıra ünü yurt dışına kadar
uzanan Türk kahve kültürüne de yeni bir lezzet getirecek.
Fındık kahvesi fikrini ortaya atan TÜBİTAK MAM Başkanı
Prof. Dr. İbrahim Dinçer, yerli ürünlerin değerlendirilmesi ve
katma değeri yüksek son ürün oluşturulması amacıyla‘fındık
kahvesi’geliştirildiğini söyledi. Prof. Dinçer,“Dünyanın çeşitli
ülkelerinde değişik ürünlerin kahvesi yapılıyor. Yüzde 75’lik
oranla dünyanın en büyük üreticisi olmamıza rağmen fındık
ürünlerinde çok fazla bir seçeneğimiz yok. Yurt dışında bile
daha fazla çeşit var. Kahve kültürümüzü genişletme ve yerli
ürünlerimize sahip çıkma adına lezzetli ve besleyici özelliği
olan, yüksek protein oranına sahip fındık kahvesi ürettik. Bu
yeni lezzetin büyük beğeni toplayacağına inanıyorum”dedi.
1...,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25 27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,...52