STEAM Çalıştayı Düzenlendi

-A +A

Ülkemizin nitelikli bilgi üretimine yönelik nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi odaklı süreçlerinde TÜBİTAK kapsamında STEAM alanında yapılabilecekler üzerine STEAM Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayda; bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat alanlarında yetkin insan kaynağının yetiştirilmesi adına, Türkiye STEAM politikasına TÜBİTAK Bilim Merkezlerinin katkılarının neler olabileceğine ilişkin görüşler istişare edildi. Çalıştaya çeşitli bilim merkezleri yetkilileri, STEAM alanında uygulama yapan akademisyenler, öğretmenler ve STEAM alanına ilişkin sektörde bulunan firma yetkilileri katıldı.    

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK’ta yürütülen ARDEB, TEYDEB ve BİDEB destek programları, Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı bünyesindeki 4000’li programlar ve yeni açılacak programlar kapsamında STEAM alanına TÜBİTAK’ın da katkıda bulunmak istediğini belirtti.

Toplumda bilim kültürünün yaygınlaştırılması, özellikle çocukların ve gençlerin bilime olan ilgi ve merakının artırılması amacıyla TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı çatısı altında yürütülen çeşitli faaliyetlerden yola çıkarak, STEAM alanına TÜBİTAK’ın sağlayabileceği katkılara ilişkin bilim merkezi paydaşlarının görüşleri alındı. Paydaşların ve TÜBİTAK yetkililerinin genel değerlendirmelerde bulunduğu çalıştayda, gelecek süreçlerde alana katkı sağlamak üzere TÜBİTAK’ın rolleri ve izlenecek yol haritasına ilişkin somut çıktılar üzerine görüşüldü.

Fotoğraflar

26.06.2018